Prindi see lehekülg
Esmaspäev, 10 Jaanuar 2022 13:38

Osale inspireerival kõrghariduspäeval "ÕPI TARTUS!" Esile tõstetud

 
Kõrghariduspäeva „Õpi Tartus!“ töötubadesse registreerumine on avatud!
Inspireeriv kõrghariduspäev „Õpi Tartus“ toimub 20. jaanuaril 2022 kell 9.30–15.00 veebis.
Head gümnasistid, olete oodatud osalema, kas arvutist või telefonist, ilma et oleks vaja kohale sõita.
Üritus on kõikidele registreerunud osalejatele tasuta.
? Kõrghariduspäeval on esindatud Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool, Kaitseväe Akadeemia, Eesti Lennuakadeemia, Tartu Kõrgem Kunstikool Pallas ja Tartu Tervishoiu Kõrgkool.
Kõrghariduspäeva keskmes on konverents, kus noortele tulevad kõnelema innustavad oma ala asjatundjad, näiteks Erasmus+ koostööprojektide vanemspetsialist Sabina Sägi räägib välismaal õppimise võimalustest ja jagab oma kogemusi, GoWorkaBiti kogukonnajuht Terje Pari räägib tuleviku tööturust ja sellest, milliseid oskusi tööandjad tulevikus väärtustavad.
Aruteluringides jagatakse nii tudengite kui ka vilistlaste kogemusi ja nõuandeid, kuidas valida õige eriala ja hiljem leida erialane töö. Eraldi räägime ka aktiivsest üliõpilaselust ja sellest, kuidas võtta õpingutes maksimum ja samal ajal ikka õppetööle keskenduda ja mitte läbi põleda.
Päeva teises pooles on võimalus osaleda virtuaalsetes töötubades. Tartu Ülikooli töötoas saad arendada oma esinemisoskust ja kasvatada enesekindlust, Eesti Lennuakadeemia üliõpilaste eestvedamisel sukeldutakse lennumaailma telgitagustesse ja Kaitseväe Akadeemia töötoas võib proovile panna oma otsustusvõime. Eesti Maaülikooli töötoas käsitletakse loomade kehakeelt, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli töötoas saab näha, milline näeb inimene seestpoolt välja ning oma teadmised sel alal proovile panna, ja Pallase töötoas joonistatakse ebamugavalt, et avada loovus ja saavutada üllatavad tulemused.
Kogu päeva jooksul vastavad virtuaalsel messialal Tartu kõrgkoolide üliõpilased, õppejõud, vilistlased ja töötajad osalejate küsimustele.
Kõrghariduspäeva juhib noor ja andekas näitleja Sander Rebane.
Üritus on tasuta. Palume kõrghariduspäevale kindlasti registreeruda, sest töötubades on kohtade arv piiratud. Õpilased saavad iseseisvalt registreeruda veebilehel https://opitartus.ee/. Registreerimine kestab 18. jaanuarini või kuni kohtade täitumiseni.