Koeru Keskkool Paide tee 16/18 Koeru 73001, Järva vald, Järvamaa
Tel: 5450 0165 e-mail: kool@koeru.edu.ee
Reede, 25 September 2020 08:42

Järvamaa kodu-uurimiskonverents

24. septembril toimus Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskuses 44. Järvamaa kodu-uurimiskonverents. Võistlusele oli esitatud viis meie kooli tööd:
  • Hedi Aimsalu ja Eliise Joost „100 aastat hariduselu Aruküla mõisas“, juhendaja Siret Pärtel;
  • Helin Kind „Kodu-uurija Arnold Haavasalu“, juhendaja Reet Aule;
  • Robin Ringmets „Kalastamine Järva- ja Jõgevamaal“, juhendaja Marika Nagla;
  • Geily Tamm „Reservväelane Kalvi Arrak“, juhendaja Tiina Põldoja;
  • Kaidi Tamm „Bikiinifitnessist Kaisa Abner“, juhendaja Aive Volter-Kilk.
 
Kõiki autoreid ja nende juhendajaid tunnustati tänukirja ja raamatupreemiaga. Peapreemia pälvis meie kooli õpilase Helin Kindi töö „Kodu-uurija Arnold Haavasalu“, juhendaja õpetaja Reet Aule. Konverentsi korraldaja Ründo Mültsi sõnul oli tegemist põhjaliku käsitlusega järvalasest rahvaluule- ja vanavarakoguja elu- ning töömeheteest. Abaja külas elanud Haavasalu teeneks oli Koeru kihelkonnast kogutud rahvapärimuse talletamine enam kui 1300 käsikirjalisel leheküljel ning Koeru muuseumi mõtte algatamine. Arnold Haavasalu elukäiku ja pärandit ei ole varasemalt põhjalikult käsitletud. Arhiivis tehtud uurimistöö, Haavasalu kaasaegsete intervjueerimine ning perioodika läbitöötamine aitasid kaasa  võidutöö valmimisele.
 
Suured tänud kõigile õpilastele sisukate uurimistööde koostamise eest. Töid tehes ja neid esitledes olete saanud väga suure kogemuse. Ükski töö ei valmi ilma juhendajata – suured tänud ka teile.
 
Uudise edastas
Siret Pärtel